Oldukça pratik olan bu tarifin en zor ya da en uğraştırıcı kısmı kıymalı sosun hazırlanması. Çünkü pişmesi uzun sürüyor. Bunun dışında lazanya yaprağı alırken, önceden haşlamaya gerek olmayan yaprakları seçmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
MALZEMELER
- Yaprak lazanya
- Parmesan peyniri
- 1 litre süt
- 100 gr. tereyağı
- 100 gr. un (yarım su bardağı)
- Bir parça muskat rendesi
- Tuz
- 1 kg kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 büyük havuç
- 4-5 dal kereviz sapı
- Yarım su bardağı kırmızı şarap (isteğe bağlı)
- 1,5 litre domates sosu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- İlk önce daha uzun sürdüğü için Bolonez sosumuzu yapalım. Bolonez sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz: Bolonez sos tarifi
- Beşamel sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz: Beşamel sos tarifi
- Bolonez sosumuz ve beşamelimiz hazır olduktan sonra lazanyamızın yapımına başlayabiliriz. İstediğiniz ölçülerdeki fırın kabınızı alarak alt tabakasına önce beşamel sonra bolonez sosumuzu ince bir tabaka halinde sürün.
- Üstüne bir parça parmesan peyniri serptikten sonra lazanya yapraklarını bir kat serin. Gerekirse yaprakları kırarak bütün küçük boşlukları da doldurun.
- İkinci katı da beşamel sos, bolonez sos, parmesan ve lazanya yaprağı sıralamasıyla tamamlayın.
- Bu işleme en az 4 kat olacak şekilde devam edin.
- Son kata da bolca beşamel, bolonez ve parmesan peyniri koyun.
- 200 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika lazanyanın üzeri yer yer şişene kadar pişirin.
Afiyet olsun!
harika gozukuyor
YanıtlaSil