MALZEMELER (4 kişilik)
- 4 kırmızı (kapya) biber
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 100 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası ya da 1 bardak domates sosu
- Tuz, karabiber ve zeytinyağı
- Biberleri yıkayıp, sap kısımlarını kestikten sonra çekirdeklerini çıkarın.
- Pirinçleri bol suda al dente kıvamında (yani tam anlamıyla pişmeyecek ama yumuşayacak) haşlayın ve süzün.
- Soğanları küp küp doğrayıp, rendelediğiniz sarımsakla birlikte zeytinyağında kavurun.
- Kavrulan soğanlara önce salçayı daha sonra da kıymayı ekleyip kıymalar pişene kadar tekrar kavurun. Tuzunu ilave edin.
- Son olarak pirinçleri ve baharatları ekleyip tavanın altını kapatın.
- Biberlerin içini hafifçe tuzlayarak bir kaşık yardımıyla içlerini doldurun.
- Bir fırın kabına aldığınız dolmuş biberlerin üzerlerinde zeytinyağı gezdirerek 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dkç pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder