Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/05/04

FIRINDA KIRMIZI BİBER (KAPYA) DOLMASI

kapya dolmasi tarifi



MALZEMELER (4 kişilik)
  • 4 kırmızı (kapya) biber
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 100 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ya da 1 bardak domates sosu
  • Tuz, karabiber ve zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
  1. Biberleri yıkayıp, sap kısımlarını kestikten sonra çekirdeklerini çıkarın.
  2. Pirinçleri bol suda al dente kıvamında (yani tam anlamıyla pişmeyecek ama yumuşayacak) haşlayın ve süzün.
  3. Soğanları küp küp doğrayıp, rendelediğiniz sarımsakla birlikte zeytinyağında kavurun.
  4. Kavrulan soğanlara önce salçayı daha sonra da kıymayı ekleyip kıymalar pişene kadar tekrar kavurun. Tuzunu ilave edin.
  5. Son olarak pirinçleri ve baharatları ekleyip tavanın altını kapatın.
  6. Biberlerin içini hafifçe tuzlayarak bir kaşık yardımıyla içlerini doldurun.
  7. Bir fırın kabına aldığınız dolmuş biberlerin üzerlerinde zeytinyağı gezdirerek 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dkç pişirin.  
Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1