Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/05/09

RAGU BOLONEZ (İTALYAN USULÜ KIYMALI MAKARNA SOSU)

italyan usulu kıymalı bolonez sos

Kıymalı makarna sosu, hepimizin aşina olduğu bir sos. Türk evlerinde genelde kıyma, soğan ve salçayla yapılır. Bolonez sos ise bizim bildiğimiz klasik kıymalı makarna sosundan içerik olarak biraz daha zengin. İçinde havuç, kereviz sapı ve domates sosu bulunuyor. Klasik kıymalı sosla arasındaki en önemli farksa pişirme süresi. Tüm malzemeleri koyduktan sonra sosumuzu en azından 1 saat en kısık ateşte pişirmemiz gerekiyor. Böylece kıyma, bütün sosu ve diğer malzemelerin tadını yavaşça özümsüyor. Bu küçük farklar bile sosu daha lezzetli kılmaya yetiyor.

Unutmadan söyleyelim, eğer bu sosun hakkını vermek istiyorsanız mutlaka taze makarna kullanın!

MALZEMELER
  • 1 kg kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük havuç
  • 4-5 dal kereviz sapı
  • Yarım su bardağı kırmızı şarap (isteğe bağlı)
  • 1,5 litre domates sosu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
  1. Soğanı, kereviz saplarını ve havucu robotta incecik kıyın.
  2. Genişçe bir tencerede yağı kızdırın ve kıyılmış sebzeleri sularını verip çekene dek kavurun.
  3. Kıymaları sebzelerin üzerine ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar daha kavurun.
  4. Suyunu çekmiş kıymaların üzerine şarabı ekleyip şarap buharlaşana kadar karıştırarak pişirin.
  5. Domates sosunu ve tuzunu da ekleyerek 1 saat daha kısık ateşte pişimeye bırakın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1