Bugün oldukça basit ve ekonomik ama bir o kadar da lezzetli bir tarif paylaşacağım sizlerle: kabaklı ve ton balıklı makarna. Aslında ton balığı konservesi bizim eve pek nadir girer. Balıkların ve deniz ürünlerinin her zaman taze ve bol olduğu bir yerde gidip de konserve balık alma fikri bana biraz tuhaf geliyor. Fakat bir gerçek de var ki kullanımı çok pratik, üstelik lezzetli de! Kabaksa bence balıklı makarnalara en çok yakışan sebze. Severek yaptığım bu pratik tarifi umarım siz de beğenirsiniz.
MALZEMELER (4 kişilik)
- 2 kabak
- 1 kutu konserve ton balığı
- 1 taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 ançüez
- Maydanoz
- Parmesan peyniri
HAZIRLANIŞI
- Kabakları halka şeklinde doğrayarak kızartın.
- Makarnaları haşlamaya başlayın.
- Biraz zeytinyağı döktüğünüz bir tavaya sarımsakları ve ançüezi ekleyin.
- İnce ince doğradığınız yeşil soğanı ilave edin.
- Kızarmış kabakları ve son olarak da yağını süzdüğünüz ton balığını ekleyip birkaç dakika çevirin.
- Süzdüğünüz makarnaları tavaya boşaltın.
- Üzerine parmesan peyniri ve doğranmış maydanoz ekleyip karıştırın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder