Annemin en çok sevilen tariflerinden birini paylaşmak istiyorum bugün sizinle. Onun severek yaptığı bizim bayılarak yediğimiz elmalı kurabiye. Elmaların tarçınla pişerken mutfağa yaydıkları o mis gibi koku, kurabiyeler pişerken ki kokuya karışır ve bizi onları biran önce yemek için sabırsızlandırırdı. Kurabiyeler piştiğinde ise soğumalarını bile beklemeden birkaç tanesini mideye indirirdik. Şimdi bu tarifi her yaptığımda o günlere dönüyorum. İtalya'da bilinen bir tarif olmadığı için kurabiyelerimi tadan herkes önce parmaklarını yiyor sonra da benden tarifi alıyor. Hatta bir keresinde karşı komşum merdivenlere kadar yayılan mis gibi kokuyu takip ederek bize geldi ve ne yaptığımı sordu. Kurabiyeler pişince ona da götürdüm tabi, bayıldı! İşte ağızda dağılan kıvamı ve enfes lezzetiyle annemin elmalı kurabiyeleri!
MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket (125 gram) tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri (üzeri için)
- 2 elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı şeker
- Elmaları rendeleyin. Üzerine şekerin tamamını ve tarçını ekleyerek 6-7 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Un ve pudra şekeri hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar kopararak yaklaşık yarım cm kalınlığında yuvarlak bir hamur açın.
- Hamuru pizza keser gibi 8 eşit parçaya bölün. (Üçgen gibi)
- Kestiğiniz hamurun geniş kısımlarına 1-2 tatlı kaşığı elmalı içten koyarak içe doğru kıvırın. Tepsiye yerleştirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika, kurabiyeler hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder