İrmik tatlısı, en sevdiğim Türk tatlılarından biri. Fakat tek başına bana biraz yavan geliyor. Bu yüzden üzerini hep değişik soslarla kaplamayı tercih ediyorum. Çilek ve portakal soslusunu da denediğim irmik tatlımın en sevilen versiyonuysa çikolatalı olanı. Hafif ama lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız çikolata soslu sütlü irmik tatlısını deneyin derim!
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 8 yemek kaşığı kakao
- Çeyrek paket tereyağı
HAZIRLANIŞI
1. Süt, şeker ve irmiği tencereye alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
2. Tereyağı ve istenilen aromaları katarak ocaktan alın.
3. Islatılmış bir borcama tatlıyı dökün.
4. Soğuyunca buzdolabına alarak bir kaç saat bekletin.
5. Bu arada çikolata sosumuzu hazırlayalım. Bir tencerenin içinde yağı eritin.
6. Tencerenin altını kapatarak diğer malzemeleri yağın içine ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
7. Soğuyana kadar bekledikten sonra muhallebinin üzerine dökün.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder