Nasıl da ön yargıyla yaklaşmıştım ilk karşılaşmamızda. Portakal ve soğan bir arada! Üstelik ançüez de onlara eşlik ediyor! Damak zevkime tamamen aykırı olan bu birleşimin karşısında ağzımı büzüştürmüştüm. O zamanlar birbirine zıt tatların yarattıkları uyumu henüz keşfetmemiştim. Yine de bu karmaşanın nasıl bir sonuç doğurmuş olabileceğini merak edip bir kaşık tatmaya karar verdim. O günden beri de severek yiyorum Sicilya usulü portakal salatasını. Özellikle ana yemek olarak balık varsa yanına çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim!
MALZEMELER
- 4 adet portakal
- 1 adet taze soğan
- 1 adet ançüez
- Bir kaç dal maydanoz
- Tuz
- Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
- Portakalları soyup küp küp doğrayın.
- Maydanoz, taze soğan ve ançüezi küçük küçük doğrayıp portakalların üzerine ilave edin.
- Tuz ve zeytinyağıyla tatlandırdıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder