Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/02/15

SİCİLYA USULÜ PORTAKAL SALATASI

portakal salatasi tarifi

Nasıl da ön yargıyla yaklaşmıştım ilk karşılaşmamızda. Portakal ve soğan bir arada! Üstelik ançüez de onlara eşlik ediyor! Damak zevkime tamamen aykırı olan bu birleşimin karşısında ağzımı büzüştürmüştüm. O zamanlar birbirine zıt tatların yarattıkları uyumu henüz keşfetmemiştim. Yine de bu karmaşanın nasıl bir sonuç doğurmuş olabileceğini merak edip bir kaşık tatmaya karar verdim. O günden beri de severek yiyorum Sicilya usulü portakal salatasını. Özellikle ana yemek olarak balık varsa yanına çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim!


MALZEMELER

  • 4 adet portakal
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet ançüez
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Tuz
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

  1. Portakalları soyup küp küp doğrayın.
  2. Maydanoz, taze soğan ve ançüezi küçük küçük doğrayıp portakalların üzerine ilave edin.
  3. Tuz ve zeytinyağıyla tatlandırdıktan sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1