İtalyan
mutfağı denilince akla ilk gelen şey kuşkusuz makarna. Bloğumuzda
İtalyan ve Sicilya yemekleri ağırlıkta olacağından bol bol
makarna tarifi paylaşacağım sizlerle. Fakat istedim ki ilk makarna
tarifim özel olsun! Bu yüzden severek yaptığım ve bayılarak yediğim Pasta alla Norma'yı seçtim. Sicilya
mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden biri olan Pasta alla
Norma, öz be öz Sicilya'lı. Bu tarif, Sicilya'nın büyük
şehirlerinden Catania'da doğmuş olsa da lezzeti sayesinde namı dünyaya yayılmış.
Adanın tadına doyulmaz domatesleri, fesleğeni, patlıcanları ve
ricottasıyla buram buram Akdeniz kokuyor. Adını Cataniayalı ünlü
besteci Vincenzo Bellini'nin operası Norma'dan aldığı söylenen
Pasta alla Norma'nın tarifi sizlerle!
MALZEMELER (4 kişilik)
- 400 gr. makarna (kalem ya da spagetti olabilir)
- 3 adet patlıcan
- Yarım kilo cherry domates
- 3 kaşık tuzlu lor peyniri (Tarifin orijinalinde ricotta salata adı verilen bir peynir kullanılır. Fakat Türkiye'de bu peyniri bulmak güç olabilir. Bu nedenle ricotta salataya en çok benzeyen tuzlu loru kullanabilirsiniz.)
- 2 diş sarımsak
- Birkaç yaprak taze fesleğen
- Zeytinyağı ve tuz
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları
yıkayıp, halka şeklinde doğrayın.
- Üzerlerine
tuz serptiğiniz patlıcanları bir süzgecin içine yerleştirin,
üzerine önce bir tabak daha sonra ağırlık yapacak bir şeyler
koyun. Bu şekilde en az 1 saat bekletin.
- Bu
sırada domates sosunun yapımına geçin. Yıkanmış domatesleri
kaynamakta olan suyun içerisine atıp bir kaç dakika kaynatın,
ardından süzün ve ılımaya bırakın.
- Domateslerin
kabuklarını soyun. Dilerseniz çekirdeklerini de çıkarın.
- Mutfak
robotunda püre kıvamına gelene kadar çekin.
- Genişçe
bir tavada zeytinyağını (ayçiçek, mısırözü vs. kullanmayın)
kızdırın. Üzerine sarımsakları atın.
- Sarımsaklar
koku vermeye başladığında domates püresini tavaya boşaltın.
Üzerine bir kaç yaprak fesleğen ve tuz ekleyip kısık ateşte
yaklaşık 20 dk pişirin.
- Beklettiniz
patlıcanları bolca yağda kızartın. Pişenleri kağıt havlunun
üzerine alarak fazla yağlarının çıkmasını sağlayın.
- Makarnayı
haşlayın ve süzün.
- Domates
sosunun üzerine patlıcanları ekleyip. Birkaç dakika daha
pişirin.
- Önce
makarnayı daha sonra tuzlu lor ya da ricotta salatayı ekleyip
güzelce karıştırın.
- Üzerine
fesleğen yaprağı koyarak servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder