Limon jölesi, tipik bir Sicilya tatlısı. Özellikle ölçüsü hep kaçmaya müsait olan kutlama ve bayram yemeklerinden sonra tam bir kurtarıcı. Çünkü hazmı kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra enfes bir tadı var. Çünkü tarifin içine sadece limon suyu değil limonun kabukları da giriyor ve böylece jölenin aroması artmış oluyor. Üstelik yapımı da çok basit. Tüm bu özellikleriyle limon jölesi denemeye değer bir tat!
Limon jölesi için dalından limon toplarken |
MALZEMELER
- 4 limonun kabuğu
- 2 limonun suyu
- 5 su bardağı (1 lt) su
- 1 su bardağı (200 gr) şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik (100 gr) nişasta
HAZIRLANIŞI
- Limonların kabuklarını beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek soyun.
- Kabukları sıcak suyla güzelce yıkadıktan sonra 1 litre suyun içinde 12 saat bekletin.
- Ertesi gün limon kabuklarını suyu bir tencereye akacak şekildi süzün.
- Limon aromalı suyumuzun içine 2 limonun suyunu da sıkın.
- Nişastayı, tencereden aldığınız yeterli miktarda limonlu suyla açarak tencereye boşaltın.
- Şekeri ilave edin.
- Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. (Muhallebi kıvamında olmalı.)
- Karışımı ıslatılmış borcama ya da tek porsiyonluk kalıplara dökerek buzdolabında en az 4-5 saat soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder