Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/05/15

BEŞAMEL SOS

Beşamel sos, tüm dünya mutfaklarında yaygın olarak kullanılan temel soslardan biri. Bu kadar popüler olmasının sebebi, her evde hazır bulunan süt, un ve tereyağından oluşması olabilir. Tabi lezzeti ve yapımının oldukça kolay olmasını da unutmamak lazım! 
İçine girdiği her yemeğin lezzetine lezzet katan beşamel sou, lazanyadan fırında makarnaya, karnabahardan krepe kadar bir çok tarifte kullanabilirsiniz. 
MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 100 gr. tereyağı
  • 100 gr. un (yarım su bardağı)
  • Bir parça muskat rendesi
  • Tuz

HAZIRLANIŞI
  1. Sütü bir tencerede ılıtın. 
  2. Tereyağını derin bir tencerede eritin.
  3. Üzerine unu döküp un renk değiştirene kadar karıştırın.
  4. Ilık sütü kepçeyle azar azar kavrulmuş unun üzerine dökün. 
  5. Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak sütün tamamı azar azar ekleyin.
  6. Tuzunu ekleyin.
  7. Sosumuz katılaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  8. Katılaşan sosumuzun üzerine muskat rendesini de ekleyerek tencerenin altını kapatın.
  9. Sosun soğumasına izin vermeden istediğiniz tarif için kullanın.

Not: Eğer topaklanma olursa el blenderıyla topakları açabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1