Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2017/03/15

TORTA DELLA NONNA (KREMALI TURTA)

italyan tatlilari, buyukannenin turtasi

Dünyada İtalyan tatlısı denince çoğumuzun aklına Tiramisu'dan başkası gelmez. Popülaritesini sonuna kadar haketse de İtalyan mutfağında Tiramisu'yla yarışabilecek bir çok tatlı var. Torta della Nonna da işte bunlardan biri. Anlamı "büyükannenin turtası". Aslında Toscana bölgesine ait olan bu tatlı, İtalya'nın genelinde popüler olan bir ev tatlısı. Yapımı oldukça basit ama lezzeti insanın aklını başından alıyor! Kıtır hamurun arasında krema ve üzerinde fırında kavrulmuş badem... Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlıyla davetlerinizde fark yaratabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz!

MALZEMELER

Hamuru için
  • Yaklaşık 2 su bardağı un (300 gr.)
  • 100 gr. tereyağ
  • 2 çay bardağından biraz eksik şeker (150 gr.)
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için
  • Yarım litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 limon kabuğu
  • Limon esansı

Üstü için
  • Pudra şekeri
  • Çam fıstığı yada doğranmış badem

HAZIRLANIŞI
  1. Hamur için kullanılacak bütün malzemeleri güzelce yoğurun.
  2. İkiye böldüğünüz hamuru steçle sarıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  3. Güzelce yıkanmış limonun kabuğunu, beyaz kısımlarını almamaya özen gösterek, bıçak yardımıyla kesin.
  4. Genişçe bir tencerenin içine sütün tamamını, şekeri, limon esansını ve kestiğiniz limon kabuğunu koyup ocağın altını açın.
  5. Ayrı bir kapta yumurta ve unu güzelce karıştırın.
  6. Süt ılınınca yumurta ve un karşımını azar azar süte ilave edin. Limon kabuğunu sütün içinden çıkarın. Sürekli karışıtırarak kaynamaya bırakın.
  7. Krema katılaşınca ocağın altını kapayarak soğumaya bırakın.
  8. Bu arada buzdolabındaki hamuru çıkarıp, iki parçayı da tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın.
  9. Tart kalınıbını yağlayarak birinci hamur parçasını üzerine yerleştirin.
  10. Kremanın tamamını üstüne dökün.
  11. İkinci hamur parçasını kremanın üzerine kapayarak kenarlarını parmaklarınızla birbirlerine yapıştırın. Artan hamur parçalarını makasla kesin.
  12. Turtanın üzerine çatalla bir kaç delik açın. Bademleri serpin.
  13. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika, bademler renk değiştirene kadar pişirin.
  14. Turta soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun!

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1