Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/06/10

KARİDESLİ KABAKLI MAKARNA

Karidesli Kabaklı Makarna

Yazan , Haziran 10, 2016 
Hazırlık süresi: 15 dakika Pişme süresi: 15 dakika

Deniz ürünlerinin en sevilenlerinden karidesi bir de makarnayla deneyin!


MALZEMELER:
  • 2 adet kabak 
  • 1 kilo taze karides 
  • 400 gr. makarna 
  • 1 adet soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 6 yemek kaşığı beyaz şarap (isteğe bağlı)
  • Kızart için yağ 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz, karabiber 

HAZIRLANIŞI: 
  1. İşe taze karidesleri ayıklamakla başlayalım. Ayıklanmış karides alırsanız zamandan oldukça tasarruf edersiniz. Ancak tazesi yerine donmuş karides almanızı önermiyorum.
  2. Kabakları yuvarlak bir şekilde doğrayıp kızartın.
  3. Makarna suyunu kaynamaya bırakın.
  4. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp önce sarımsakları sonra ince ince doğranmış soğanları kavurun.
  5. Soğanlar renk değiştirince ayıklanmış karidesleri ekleyin.
  6. Karidesler kıvrılıp pembe bir alınca yani pişince üzerlerine kızarttığımız kabakları ekleyelim. Birkaç dakika kavuralım.
  7. Makarnalar pişince süzüp karides ve kabakların olduğu tavaya alıp güzelce karıştıralım.
  8. Üzerine karabiber ekleyerek sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1