Karidesli Kabaklı Makarna
Yazan Melis Yılmaz Caggia, Haziran 10, 2016
Hazırlık süresi: 15 dakika Pişme süresi: 15 dakika
Deniz ürünlerinin en sevilenlerinden karidesi bir de makarnayla deneyin!
MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
Afiyet olsun!
Yazan Melis Yılmaz Caggia, Haziran 10, 2016
Hazırlık süresi: 15 dakika Pişme süresi: 15 dakika
Deniz ürünlerinin en sevilenlerinden karidesi bir de makarnayla deneyin!
MALZEMELER:
- 2 adet kabak
- 1 kilo taze karides
- 400 gr. makarna
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı beyaz şarap (isteğe bağlı)
- Kızart için yağ
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- İşe taze karidesleri ayıklamakla başlayalım. Ayıklanmış karides alırsanız zamandan oldukça tasarruf edersiniz. Ancak tazesi yerine donmuş karides almanızı önermiyorum.
- Kabakları yuvarlak bir şekilde doğrayıp kızartın.
- Makarna suyunu kaynamaya bırakın.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırıp önce sarımsakları sonra ince ince doğranmış soğanları kavurun.
- Soğanlar renk değiştirince ayıklanmış karidesleri ekleyin.
- Karidesler kıvrılıp pembe bir alınca yani pişince üzerlerine kızarttığımız kabakları ekleyelim. Birkaç dakika kavuralım.
- Makarnalar pişince süzüp karides ve kabakların olduğu tavaya alıp güzelce karıştıralım.
- Üzerine karabiber ekleyerek sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder