Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/03/16

MİDYELİ MAKARNA


Midyeli makarna, oldukça pratik ve lezzetli bir tarif. Tabi ki versiyonları var. Ancak bu tarifte baş aktör midye ve midyenin tadını değiştirecek ya da onu ikinci planda bırakacak hiç bir malzeme yok. Unutmayın, bazen en basit tarifler en lezzetli olanlarıdır! 

MALZEMELER (4 kişilik)
  • 2 kilo midye
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gr makarna
  • Birkaç dal maydanoz

HAZIRLANIŞI
  1. Midyelerin ipliklerini akan suyun altında çıkarın.
  2. Üzerindeki beyaz tortuları bıçak yardımıyla kazıyıp midyeleri güzelce yıkayın.
  3. Midyeleri ağzı kapalı bir tencerenin içerisinde tuz ve su ilave etmeden kabukları açılıncaya kadar pişirin.
  4. Pişme sırasında midyelerin saldığı suyu bir kenara ayıracak şekilde midyeleri süzün.
  5. Bu arada makarna suyunu ocağa koyup altını yakın. Kenara ayırdığımız midye suyunu da ince tel süzgeçten geçirerek makarna suyuna ilave edin.
  6. Açılan midyelerin büyük bir kısmını kabuklarından ayırıp bir kaba alın. Kanuklarından ayırmadığımız midyeler tabakta şık bir görüntü verecekler.
  7. Makarna haşlanırken bir tavada zeytinyağını sarımsaklarla birlikte kızdırın.
  8. Üzerine bütün midyeleri dökerek birkaç dakika karıştırın.
  9. Pişen makarnaları ve ince doğranmış maydanozu da midyelere ekleyerek güzelce karıştırın ve servis edin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1