Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/02/17

TAVADA ENGİNAR GRATEN

degisik enginar tarifi
Sicilya'da ilk enginarlar çıkmaya başladı, yani ilk bahar çok yakın! Anavatanı Akdeniz olarak bilinen enginar, Sicilya ve dolayısıyla İtalyan mutfağında önemli bir yere sahip. Makarnalar, dolmalar, kızartmalar, közlemeler, haşlamalar gibi yüzlerce tarifi bulunuyor. Ben de en sevdiğim enginar tariflerden birini paylaşmak istiyorum sizinle.

MALZEMELER
  • 4 adet bütün (soyulmamış) enginar (kişi başı 1 adet olarak hesaplayın)
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 diş sarımsak
  • Bir kaç kaşık parmesan ya da eski kaşar gibi sert bir peynir rendesi
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Ançüez (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI
  1. Bütün enginarları düdüklü tencerede 10 dakika, normal tencerede alt kısımları yumuşayana kadar pişirin. (Eğer çektiğinizde yaprakları elinize geliyorsa pişmiştir.)
  2. Enginarlar pişerken iç malzemelerini hazırlamaya başlayın. Bunun için galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, tuz, peynir ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Karışımın doğru kıvamda olduğunu anlamak için elinize bir parça alarak sıkın. Hemen dağılıyorsa biraz daha zeytinyağı ekleyin. Eğer top halinde kalıp dağılmıyorsa hazır demektir.
  3. Haşladığınız enginarları ortadan ikiye bölün. Her yaprağının arasına hazırladığınız karışımdan koyun.
  4. Bütün yapraklar bitince kesik olan yüzeyini de karışımla kaplayın.
  5. Bir tavaya zeminini kaplayacak şekilde zeytinyağı dökün.
  6. Yağ kızınca enginarların galeta unu kaplanmış kısmı alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
  7. Altları kızarınca ters çevirip 5 dakika kadar da üst kısımlarını pişirin.
  8. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1