Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/02/19

KARNABAHAR KROKET

karnabahar kroket tarifi

Karnabahar, içerdiği besin değerlerinin yüksek olması açısından sağlığa çok yararlı bir kış sebzesi. Ancak tek başına kullanıldığında pek iddialı bir tadı olmadığından, mutlaka güçlü tatlarla zenginleştirilir. Ben de bu tarifimde karnabaharın tadını biberiye ve limonla destekledim. Üzerini galeta unuyla kaplayıp kızartarak çıtır çıtır kroketler yaptım. Bu tarifimi denedikten sonra karnabahar hakkındaki fikirlerinizin değişeceğini garanti ederim!



MALZEMELER
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 3 orta boy patates
  • Aldığı kadar un (4-5 yemek kaşığı kadar)
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım soğan
  • Bir tutam taze biberiye
  • Galeta unu
  • Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
  1. Patatesi ve karnabaharı ayrı ayrı yerlerde yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Soğanı, sarımsağı ince ince doğrayın. Biberiyeyi ve rendelenmiş limon kabuğunu da çok küçük parçalar haline gelene kadar bıçaktan geçirin.
  3. Patates ve karnabahar haşlanınca sularını iyice süzün ve kurulayın.
  4. Sularını iyice aldığınız patates ve karnabaharı püre haline getirin.
  5. Üzerlerine bıçaktan geçirdiğiniz malzemeleri, tuzu ve unu ekleyerek karıştırın.
  6. Bir yemek kaşığıyla püreden parçalar alıp galeta ununa bulayarak altın sarısı bir renk alana kadar yağda kızartın.
Not: Püreye şekil vermekte zorlanıyorsanız biraz daha un ilave etmeniz gerekiyor demektir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1