Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/02/12

KUMKUAT (KAMKAT) MARMELATI

italyan usulu kumkuat kamkat marmelati tarifi

Geçen sene büyük teyzemizin bahçesinden topladığım kumkuatların bir kısmını yedikten sonra geriye kalanları marmelat yapmak istedim. İnternetteki tariflerden kumkuatları yumuşaması ve ekşiliklerinin giderilmesi için birkaç kez kaynatmak gerektiğini okudum. Öyle de yaptım. Ancak bu kaynatma işleminin meyvelerin aromalarını büyük ölçüde götürdüğünü gördüm. Bu yıl yine kumkuat topladık ve marmelatını büyük teyzeyle birlikte yaptık. (Böylece ben de tecrübeli bir insandan bu tarifi öğrenmiş oldum.) Sonuç: Aroması daha yoğun, şekeri çok daha az bir marmelat. Kumkuatların kabukları zaten tatlı. Hele ki mandalinalar da tatlıysa 1 kiloya 1 kilo ya da 750 gr gibi -benim için çok fazla olan- miktarlardaki şekeri kullanmanın hiç gereği yok. Dediğim gibi meyvenin kabukları ihtiyaç duyulan şekeri barındırıyor. Ne kadar az şeker kullanırsak o kadar iyi!

MALZEMELER
  • 1 buçuk kg kumkuat
  • 1 kg mandalina
  • 2 su bardağı (400 gr) şeker
  • 1 adet limon
HAZIRLANIŞI
  1. Güzelce yıkadığınız kumkuatları dörde bölerek çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekleri çıkan kamkatları bir tencerenin içerisine alın.
  2. Mandalinaların ve limonun suyunu sıkarak kamkatların üzerine ekleyin.
  3. Şekeri de ilave edip güzelce karıştırın.
  4. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar (yaklaşık 45 dk), sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Ateşten almadan önce marmelatı bir el blendırıyla bir kaç kez çekin.
  6. Sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara koyun ve ağızlarını sıkıca kapatın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1