Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/02/12

AZ YAĞLI (LIGHT) MAYONEZ

az yagli sarimsakli mayonez tarifi

Mayonez yapımında bence en önemli unsur yumurta. Kullandığınız yumurta taze olmalı, doğal olmalı, seri üretim yumurtası olmamalı. Bu kural sadece mayonez için geçerli değil tabi ki. Ancak mayonezin içerisindeki yumurtalar çiğ olduğundan buna çok daha ayrı bir özen gösterilmeli. Kendi mayonezimi yapmaya başlamadan önce ürünlerinde sadece çiftlik yumurtası kullanan bir markayı tercih ediyordum. Fakat onun da içerisinde bulunan katkı maddeleri, yüksek yağ oranı, koruyucular nedeniyle çok sevdiğim mayonezi gönül rahatlığıyla yiyemiyordum. Sonra kendi mayonezimi kendim yapmaya karar verdim. Doğal köy yumurtası ve çok daha az yağ kullandığım için mayonezimi gönül rahatlığıyla yiyebiliyorum. Size de tavsiye ederim!


MALZEMELER
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI
  1. Yumurtaları bir kaç saat önceden buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
  2. Hardal, yumurta ve yağ hariç tüm malzemeleri çırpma kabına koyun.
  3. Yumurta sarılarını beyazlarından tamamen ayırarak diğer malzemelerin üzerine ekleyin.
  4. El blendırınızı ya da mutfak robotunuzu çalıştırın.
  5. Ayçiçek yağını önce damla damla, mayonez kıvama gelmeye başladığındaysa ip gibi diğer malzemelerin içine akıtın.
  6. Eğer isterseniz mayonez kıvam alınca içine dövülmüş 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Not 1: Mayonez kıvam alıncaya kadar çırpmayı durdurmayın.
Not 2: Olur da mayoneziniz kıvam almazsa içine bir kaç damla kaynar su damlatıp çırpmaya devam edin. Toparlandığını göreceksiniz.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1