Translate

READ THIS BLOG IN YOUR LANGUAGE

2016/01/27

PASTA ALLA NORMA (Patlıcanlı Makarna)

pasta alla norma patlicanli makarna

İtalyan mutfağı denilince akla ilk gelen şey kuşkusuz makarna. Bloğumuzda İtalyan ve Sicilya yemekleri ağırlıkta olacağından bol bol makarna tarifi paylaşacağım sizlerle. Fakat istedim ki ilk makarna tarifim özel olsun! Bu yüzden severek yaptığım ve bayılarak yediğim Pasta alla Norma'yı seçtim. Sicilya mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden biri olan Pasta alla Norma, öz be öz Sicilya'lı. Bu tarif, Sicilya'nın büyük şehirlerinden Catania'da doğmuş olsa da lezzeti sayesinde namı dünyaya yayılmış. Adanın tadına doyulmaz domatesleri, fesleğeni, patlıcanları ve ricottasıyla buram buram Akdeniz kokuyor. Adını Cataniayalı ünlü besteci Vincenzo Bellini'nin operası Norma'dan aldığı söylenen Pasta alla Norma'nın tarifi sizlerle!



MALZEMELER (4 kişilik)
  • 400 gr. makarna (kalem ya da spagetti olabilir)
  • 3 adet patlıcan
  • Yarım kilo cherry domates
  • 3 kaşık tuzlu lor peyniri (Tarifin orijinalinde ricotta salata adı verilen bir peynir kullanılır. Fakat Türkiye'de bu peyniri bulmak güç olabilir. Bu nedenle ricotta salataya en çok benzeyen tuzlu loru kullanabilirsiniz.)
  • 2 diş sarımsak
  • Birkaç yaprak taze fesleğen
  • Zeytinyağı ve tuz

HAZIRLANIŞI
  1. Patlıcanları yıkayıp, halka şeklinde doğrayın.
  2. Üzerlerine tuz serptiğiniz patlıcanları bir süzgecin içine yerleştirin, üzerine önce bir tabak daha sonra ağırlık yapacak bir şeyler koyun. Bu şekilde en az 1 saat bekletin.
  3. Bu sırada domates sosunun yapımına geçin. Yıkanmış domatesleri kaynamakta olan suyun içerisine atıp bir kaç dakika kaynatın, ardından süzün ve ılımaya bırakın.
  4. Domateslerin kabuklarını soyun. Dilerseniz çekirdeklerini de çıkarın.
  5. Mutfak robotunda püre kıvamına gelene kadar çekin.
  6. Genişçe bir tavada zeytinyağını (ayçiçek, mısırözü vs. kullanmayın) kızdırın. Üzerine sarımsakları atın.
  7. Sarımsaklar koku vermeye başladığında domates püresini tavaya boşaltın. Üzerine bir kaç yaprak fesleğen ve tuz ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişirin.
  8. Beklettiniz patlıcanları bolca yağda kızartın. Pişenleri kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağlarının çıkmasını sağlayın.
  9. Makarnayı haşlayın ve süzün.
  10. Domates sosunun üzerine patlıcanları ekleyip. Birkaç dakika daha pişirin.
  11. Önce makarnayı daha sonra tuzlu lor ya da ricotta salatayı ekleyip güzelce karıştırın.
  12. Üzerine fesleğen yaprağı koyarak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

UA-74631850-1